OVER GO4WIPE

Geboren en getogen in Nederland, een van de beste cleaners op de markt. Go4Wipe is een product van Milensa Engineering, een bedrijf dat vooruitstrevend werkt aan nieuwe ontwikkelingen in de techniek branche.

Er is veel gewerkt met beeldtechniek en dan hoort daar ook bij dat producten snel en efficiënt schoongemaakt kunnen worden, dat verkort de productietijd.

Al snel heeft Milensa geconstateerd dat het aanbod niet voldoet aan de verwachtingen, daarom is er besloten om in samenwerking met een erkend laboratorium een geheel nieuwe reiniger te ontwikkelen.

De uitdaging was enorm, het moet namelijk snel, streep loos en veilig reinigen. Het mag gebruikte lijmen van touch technologieën niet losweken en speciale coatings op glazen en beeldschermen niet aantasten. Daarnaast moet het een milieuvriendelijk product zijn, en aangezien Milensa veel producten levert aan b.v. de educatieve markt, moet het ook nog eens veilig en kindvriendelijk zijn.

Dit is gelukt, een absolute topper dus!

Go4Wipe is jarenlang actief geweest in de zakelijke markt, denk hierbij aan verschillende industrieën, kantoren, medische omgevingen, scholen en winkels. Van Shell raffinaderij tot luchtverkeersleiding bij Schiphol hebben we een enorm goede referentie database opgebouwd. Door dit succes is Go4Wipe sinds kort ook beschikbaar voor de consument.

  • HYGIËNE VAN ICT APPARATUUR IN ZIEKENHUIZEN

    Het toetsenbord, tablets en smartphones zijn een bron van micro-organismen. Indien deze apparatuur pathogene (ziekteverwekkende) micro- organismen bevat kan het bij overdracht een potentieel risico vormen voor de gezondheid van patiënten. De hygiëne van ICT-apparatuur in ziekenhuizen is daarmee een absolute must.

     

    Hygiëne van ICT-apparatuur in de Nederlandse ziekenhuizen

     

    Het gebruik van ICT-apparatuur in de Nederlandse ziekenhuizen neemt nog altijd toe. De zogeheten Computer On Wheels (COW’s) zijn niet meer weg te denken. Ook tablets en smartphones worden steeds vaker ingezet om het kernproces, zorg dragen voor de gezondheid van de patiënten, efficiënter te maken. Daarentegen kan deze apparatuur bij gebrek aan goede hygiëne een risico vormen voor de patiëntveiligheid.  

    De staat van hygiëne van de ICT- apparatuur in ziekenhuizen is niet optimaal. Dit blijkt uit een onderzoek dat door verschillende deskundigen infectiepreventie is uitgevoerd. Aan het onderzoek hebben 68 personen deelgenomen. Ruim 60% van de respondenten gaf aan dat de ICT-apparatuur binnen hun organisatie wel wordt schoongemaakt, 40% gaf aan dit niet te doen. Hoewel een aantal respondenten de apparatuur dus wel schoon maakt, blijkt dat het overgrote deel van het totale aantal deelnemers aan het onderzoek (64%) de ICT-apparatuur binnen hun organisatie niet schoon genoeg vindt. Van de respondenten gaf 34% zelfs aan dat de hygiëne van de ICT-apparatuur aan verbetering toe is.  

    Bron: mtintegraal.nl

  • TELEFOON OP HET TOILET

    De meerderheid (67%) van de Nederlanders maakt de telefoon alleen schoon als hij zichtbaar vies is. Bovendien maken zij in dat geval vaak alleen het scherm schoon (61%). Niet erg hygiënisch, wanneer je bedenkt dat bij het overgrote deel deze metgezel zelfs meegaat naar het toilet (68,5%).

     

    Niet alleen de mobiele telefoon wordt weinig schoongemaakt. Slechts ongeveer de helft maakt hun tablet (52%), vaste telefoon (37%), toetsenbord (54%) en muis (44%) regelmatig schoon; eens per maand of vaker. Het overgrote deel van de Nederlanders (87%) vindt dat zij hun handen vaak genoeg wassen, zo blijkt uit het eerder uitgevoerde Hygiëne Matters- onderzoek van Essity. Maar dat zegt nog lang niet alles over de daadwerkelijke handhygiëne.

     

    Gertie Eikenaar, communicatiedirecteur bij Essity Benelux: ,,Als je bedenkt dat mensen hun mobiele telefoon gemiddeld zo’n 100 keer per dag ontgrendelen, dan kun je je voorstellen hoeveel bacteriën zich hier verzamelen. Zelfs als je mobiel niet zichtbaar vuil is, kan het miljoenen bacteriën bevatten. Dan kun je nog zo vaak je handen wassen, maar wanneer je je telefoon niet regelmatig schoonmaakt haalt dit weinig uit. Uit ons onderzoek blijkt dat mensen zich nog maar weinig bewust zijn van de mobiel als broedplaats voor bacteriën. Schone handen kunnen verspreiding van virussen in infecties voor een groot deel voorkomen. Om die reden willen we dit onderwerp extra op de kaart zetten tijdens Global Handwashing Day en mensen bewust maken van het belang van een goede handhygiëne, waar het regelmatig ontsmetten van je telefoon een cruciale factor in is.”

    Bron: gezondheidenco.nl

  • SLECHTE HYGIENE

    De onderzoekers stellen dat de aangetroffen bacteriën niet direct schadelijk hoeven te zijn voor de gezondheid. Maar het is wel een broedplaats voor gevaarlijke bacteriën en geeft een indicatie voor de slechte hygiëne van de eigenaar. Zo bevatte één mobiele telefoon zo’n hoge concentratie van potentiële schadelijke bacteriën dat de gebruiker serieuze buikklachten kan krijgen.

    Bron: ikwilmobielwerken.nl

  • DESINFECTIE OF SCHOONMAAK BIJ (CORONA) VIRUS

    Op social media adverteren verschillende partijen met desinfectiemogelijkheden om het virus een halt toe te roepen.

     

    Totaal onnodig, zo blijkt uit de reactie van Razenberg (Hans Razenberg is voorzitter van de NVZ): “Ontsmetten heeft totaal geen zin. Een virus overleeft slechts een korte tijd buiten het lichaam van een geïnfecteerd iemand. ”Extra desinfectie is dan ook niet nodig, behalve bij contactpunten als wastafels en deurklinken. Ook is het verstandig om extra aandacht te schenken aan het toetsenbord. “Maar, als je alleen op je eigen toetsenbord werkt, vallen de problemen mee. Waar we wel bang voor moeten zijn, zijn multiresistente bacteriën”, aldus Razenberg die deze mogelijkheid aangrijpt om een fabel uit de wereld te helpen. “In de media gonst het rond dat het gebruik van desinfectiemiddelen de opkomst van multiresistente bacteriën in de hand werkt. Dit is niet waar. We moeten voorkomen dat deze bacteriën geen voedingsbron hebben.

     

    Dus we moeten goed schoonmaken, want vuil is een voedingsbron. ”Virussen overleven niet in dergelijke voedingsbronnen. Zij hebben een drager als mens of dier nodig om te overleven. Vooralsnog zijn er, volgens het RIVM, geen aanwijzingen dat het virus op dieren wordt overgedragen. Meer voorlichting belangrijk. Razenberg stelt dat het noodzakelijk is om te blijven informeren over (persoonlijke) hygiëne en schoonmaak. “De uitbraak van het coronavirus is slechts een speldenprik. Dit virus heeft een hoge besmettingsgraad, maar het aantal doden valt vooralsnog mee. Al ligt dit wel honderd keer hoger dan bij de ‘normale’ griep en is er geen vaccin beschikbaar. ”De snelste winst is nu te halen door geen handen meer te geven, op te passen met niezen en hoesten en minder vaak het gezicht aanraken. “Want als een besmet iemand op tafel niest en jij dit vervolgens aanraak, is de kans aanwezig dat je geïnfecteerd wordt, doordat jij je neus of mond aanraakt. ”Thuis oppassen.

     

    Tot slot stelt Razenberg dat werkgevers beseffen dat ze een zorgplicht hebben en dat dit verder gaat dan de werkvloer. “Op de werkplek zorgen voor de juiste schoonheid en hygiëne is het minste wat je kunt doen. Maar thuis zijn bacteriën en schimmels ook gevaarlijk. ”En daarmee wil Razenberg zeggen: bespaar niet op de schoonmaak.

    Bron: cleantotaal.nl